fbpx

Om oss

Vi är Trosa hot yoga

Vi som har Trosa Hot Yoga heter Carl Dufvenmark och Dinah Lennevald, och är från början från Gotland och Stockholm och efter många år i Thailand bor och trivs vi nu i Trosa. Vi flyttade till Trosa hösten 2016 och öppnade första Trosa Hot Yoga i vår källare våren 2017.

Att öppna och driva en yogastudio känns på många sätt som något mer än bara ett jobb, det är en livsstil och ett livsval. Yogan har hjälpt oss båda på många olika sätt, bland annat till en förbättrad och mer balanserad hälsa, både fysiskt och mentalt, och gör fortfarande det varje dag. Eftersom hälsa snarare är en livsstil än ett mål så är det en ständig resa och process. Så att få göra det vi älskar varje dag och dessutom få sprida yogan till fler är verkligen ett privilegium och att förverkliga en dröm.

Dinah tog sin första yogaklass i Indien 1999, men blev inte riktigt fast förrän hon tog sin första Hot Yoga-klass 2004, hon föll för utmaningen, värmen och alla andra fantastiska fördelar som hot yogan har med sig. Sen dess har hon utbildat sig till yogalärare inom Hot Yoga (Absolute Yoga Academy 200h RYT), Kid Yoga (Life Skills Group 50h), Yinyoga (Yoga Yama 50h), Terapeutisk yoga (Yoga Yama 50h) och Virya Yoga (Nordiska Yogainstitutet 50h), Intonad – Traumaanpassad yoga & Nervsystemsreglering (Urban Om, Sthlm) med mera….

Carl började sin yogaresa i Thailand 2013 med Hot yoga, Vinyasa och Yinyoga och har yogat kontinuerligt sen 2014. Har har utbildning i Virya yoga (Nordiska Yogainstitutet 50h) och Bhakti Flow (Rusty Wells Bhakti Flow 50h) samt Vinyasa (Vikasa Evolution Yoga 200h RYT) som hans populära Strong Flow-klass är inspirerat av.

Medarbetare

Vi har äran att ha fler lärare som vill sprida yogan och alla dess fördelar i vår studio.

Susanne Emilsson

Lärare

 – bor i Järna och undervisar i Kundaliniyoga, Yinyoga och Hot Yang.

Jag har praktiserat yoga i ca 20 års tid och är Internationellt certifierad Kundaliniyogalärare sedan 2013.
Jag bor i Järna och arbetar i Nyköping med behandling för människor som har alkohol- och/eller drogproblem. För mig började allt med att jag behövde göra en helomvändning i livet 1992 då jag själv var fast i ett beroende. Jag fick hjälp och blev nyfiken på vad andlighet är. Jag provade många olika traditioner och fann till slut yogan. Jag uppskattar alla olika stilar inom yogan och valde att utbilda mig inom Kundaliniyogan efter att ha haft en stark upplevelse på en av Ölands stränder. Vi yogade och mediterade med mantrasång i soluppgången. Så vackert och fridfullt. Efteråt kände jag mig närvarande, levande och vibrerande i varje cell. Jag älskar att få vara en del i att förmedla yogans kraftfulla tekniker och se människor möta sig själva och växa. Yogan hjälper mig att hålla balansen i livet. Jag blir helt enkelt gladare och snällare när jag yogar. Som ett stort leende i hjärtat.

Sat Nam

Susanne

Ida Grimstedt

Lärare

– bor i Hållsviken och undervisar i Vinyasa, Yinyoga & Barnyoga.
Jag är utbildad hälsopedagog med en master i Internationell hälsa.

Jag har utövat yoga i många år, lite till och från i perioder, dock har annan träning som löpning, thaiboxning, ridning och gruppträning av olika slag alltid gått i första hand. Men sommaren 2014 var jag med om en ridolycka och skadade ryggen allvarligt och livet vändes upp och ner. En kotkompression som ledde till att jag fick bära korsett i fyra månader samt år av smärta och rehabilitering efter det. Jag blev tvungen att lära känna en ny kropp. Där och då föll yogan in som en räddare, en stöttepelare i hela läkningsprocessen. Andning, närvaro, acceptans, avslappning och de helande mjuka rörelserna hjälpte mig tillbaka till livet och är än idag ett måste för mig för att lindra smärta och stelhet. Detta ledde till att jag ville lära mig mer om yoga och 2015 gick jag min första yogalärarutbildning. Jag älskar att undervisa, att få dela med mig av min passion i livet. Rörelse, andning, hitta styrka, balans, öppna upp, sträcka ut och låta kroppens energi få flöda fritt, det finns så många olika verktyg för att komma hem till sig själ, hitta tacksamhet och glädjen i att använda kroppen och dess superkrafter för att få landa i kropp och själ, få kontakt med sig själv, hitta inre harmoni och balans, landa i det sanna.

Sara Burman Svantesson

Lärare

– bor i Vagnhärad och undervisar i Pilates, Yogalates, Yinyoga och Hot Yang.

Jag började min instruktörskarriär när jag fyllde 20 år på Wow aerobics i Sthlm utbildad under Björn Lindgren. Som instruktör i aerobic,step, core, barpump och spinning upplevde jag tidigt glädjen i att få andra människor i rörelse. Min drivkraft och inspiration har alltid varit de människor jag möt och tränat. När jag 2002 började utbilda mig i pilates kändes det som jag hittade hem. Att kombinera träning från väst och öst var ytligare ett sätt att lära känna och upptäcka sin kropp och sinne på en nivå jag tidigare inte upptäkt. Så när jag började med Yoga och då framför allt Hot Yang och Yin så föll allt på plats. Med yogan blev hela min träningspalett komplett och att undervisa i yoga är en ära. Att få vara en del av att hjälpa en annan människa till att få en lugn stund, att varva ner, att må bättre, att röra sig eller att hitta tillbaka till sig själv är underbart och ett privilegium.

Mikael Kolthoff

Lärare

– bor i Trosa och undervisar i MediYoga, meditation, Pranayama samt håller i Sound Healing med klangskålar och gong.

Efter 27 år som proffesionell sångare i Operakören på Kungliga Operan fick jag en neurologisk diagnos och hittade Mediyoga och meditation som ett verktyg att hantera allt vad det innebär. Yogan och Meditationen har förändrat mitt liv på många plan, bara att träna sig att andas långt och djupt kan direkt förändra ditt mående. När jag kände de stora förändringar det gav ville jag fördjupa mig och hjälpa andra på samma sätt som jag blivit hjälpt, och det ledde till en utbildning till lärare/terapeut i Mediyoga. Jag har fördjupat mig i Stress/utmattning och olika andningstekniker som också är så helande och läkande. Jag använder mig av ett flertal olika meditationstekniker och har gått kurser för bl.a Joe Dispenza.
Jag har också utbildat mig i klangskålsterapi där jag använder Tibetanska Klangskålars läkande vibrationer under mina pass under vilan och kan ge Klangmassage och Klangmeditationer. Använder också Gong för läkning och avslappning. Jag känner en oerhört stor tacksamhet när jag kan hjälpa andra att må bättre och hitta hem i kroppen. Det bästa med Mediyoga är att alla kan göra den, går lika bra att utföras sittandes på stol. Är det rörelser du inte är bekväm med så anpassar vi dem till det som känns bra för dig i stunden.

Carina Berglund

Lärare

– bor i Trosa och undervisar i Yinyoga, Vinyasa och Morgonyoga.

För mig är yoga ett förhållningssätt till livet och att hitta hem, hem till mig själv, där mitt sanna jag bor. Min innerliga strävan är att få leva i sanning och harmoni med mig själv och livet. För mig är yogan ett fantastiskt verktyg som ger mig möjlighet till en sund och ärlig relation inte bara till mig själv utan även i relation till mina medmänniskor. Att fokusera på andning och rörelse hjälper mig att släppa alla tankar som ”stör”. Jag tycker om att vara fysiskt aktiv och att ta hand om min kropp och ge den god förutsättningar för att må bra. Utbildningar: YOGA FOR LIFE Yogalärarutbildning  (250 timmar) och Magdalena Mecwelds Yinyogautbildning; totalt 4 moduler (115 timmar).

 

Vi har även fler lärare som undervisar i studion då och då:

Annika Brodin Blomberg – bor i Trosa och undervisar i Sensing Yoga.

Hedera Silfverhjelm – bor i Stockholm och undervisar i Vinyasa och Yinyoga.

Jeanette Persson – bor i Trosa och undervisar i Shakti yoga.

Matilda Ljunggren – bor i Trosa och undervisar i Vinyasa och Yinyoga.

Maria Stenström – bor i Trosa och undervisar i Vinyasa och Yinyoga.

Monika Billing – bor i Trosa och undervisar i Vinyasa, Hatha yoga och Yinyoga.

Tessan Wallentin – bor i Trosa och undervisar i Hatha yoga, Vinyasa och Yinyoga.

Rachel Ingvad – bor i Järna och undervisar i Hot Yang, Vinyasa & Yinyoga.

RECEPTION & KARMAYOGISAR:

Anna Wigstad – bor i Trosa och är Karmayogini samt ansvarig för reception.

Filip Wenngren – bor i Stensund och är Karmayogi.

Mittra Soltanian Magnusson – bor i Järna och är Karmayogini.

Linda Heintz – bor i Trosa och är Karmayogini.

Vad är en Karmayogi/yogini?

En Karmayogi hjälper till med lite allt möjligt i studion (öppna, stänga, städa studion etc) mot gratis yoga. Om du skulle vara intresserad så hör av dig till oss med ett mejl och en kort presentation. Vi brukar be de som är intresserade av detta att börja med att yoga hos oss (om man inte redan gör det) för att se att det är en plats man tycker om att vara på och att det känns rätt för oss alla.

Varmt välkommen med intresseanmälan till info@trosahotyoga.se!

/Dinah & Carl