fbpx

Behandlingar

VÅRA BEHANDLINGSRUM & TERAPEUTER

När ni ändå är här och yogar, varför inte kombinera besöket med en behandling med någon av våra terapeuter?

Vi har tre behandlingsrum som vi hyr ut till olika behandlare och terapeuter.  

Behandlingsrum 1 & 2 hyrs på heltid av Sara Knutsson, massage- och laserterapeut och Stina Wäppling, psykolog och samtalsterapeut.

Behandlingsrum 3 hyrs ut på daglig basis av flera olika terapeuter.

Kontakta den terapeut du är intresserad av att besöka direkt. Kontaktuppgifter till respektive terapeut hittar ni nedan.

Du kan titta i behandlingsschemat för att se när en terapeut är inbokad att vara hos oss nästa gång.

Varmt välkomna!

Är du terapeut och intresserad av att hyra rum hos oss? Maila oss på info@trosahotyoga.se. 

SARA knutsson

Friskvårdskonsulent. Medicinsk massage- & laserterapeut.

Jag som driver Sara Friskvårdskonsulent heter Sara Knutsson och är på humansidan utbildad Medicinsk Massageterapeut och för häst dipl. massageterapeut samt certifierad laserterapeut. Jag har ett stort intresse att hjälpa och coacha individer på olika nivåer. Genom kunskap och ett lösningsorienterat sinne försöker jag att hjälpa och hitta lösningar på de problem mina kunder har.

 

Medicinsk massage

Som utbildad medicinsk massageterapeut använder jag mig av ett flertal olika tekniker för att behandla olika tillstånd i rörelseapparaten. Jag anpassar mig efter dina önskemål och behov samtidigt som jag använder min kunskap och erfarenhet för att ge dig så bra hjälp som möjligt.

Dessa olika behandlingsmetoder kan ingå i en medicinsk massage behandling:

IDROTTSMASSAGE

SVENSK KLASSISK MASSAGE

REVOLVING®

MEDICINSK MASSAGETERAPI

KÄKLEDSMUSKELBEHANDLING

KOPPNING 

PRT(Positional Release Techniques) 

TRIGGEPUNKTSBEHANDLING

KAT (Kontraktion, avslappning, töjning) 

STRETCHING 

 

Laserbehandling

Medicinsk Laser är en smärtfri behandlingsmetod som minskar smärta, inflammation och stimulerar läkning. Medicinsk Laser är applicerbar på bl.a. akuta skador, överbelastningsskador, kroniska tillstånd och idrottsskador.

För att nämna några Tennisarmbåge, Ryggskott, Diskbråck, Golfarmbåge, Ledinflammation, Lumbago, Löparknä, Whiplash, Stukningar och Muskelbristningar. 

Det som gör Laserljuset unikt är att det består av en och samma våglängd som gör att den kan tränga djupare ner i vävnader än t.ex. LED.

Kontakt

stina wäppling

Psykologutbildad och psykodynamiskt utbildad samtalsterapeut.

Jag heter Stina Benedikta Wäppling och är tillsammans med min familj bosatt en bit utanför Trosa. Jag har en treårig kandidatexamen i Psykologi från Sussex University i Brighton samt en tvåårig utbildning i psykodynamisk psykoterapi från Ersta Sköndal Högskola i Stockholm. 

Jag har även en mångårig arbetserfarenhet inom människovårdande yrken, och har jobbat inom; äldrevården, socialpsykiatrin samt inom barn – och ungdomsverksamhet. 

Jag erbjuder psykoterapi som är en läkande och behandlande samtalsform. Du är varmt välkommen att kontakta mig via mail eller sms.

Kontakt

Sanna Nordin

Samtalsterapeut & Healer

Jag heter Sanna Nordin och mina utbildningar är Diplomerad samtalscoach, Diplomerad samtalsterapeut och Diplomerad par- och relationsterapeut, alla i Psykosyntes på HumaNova. Jag har även gått ett par olika healingkurser bland annat en ettårig utbildning till Energiterapeut på EnergyTalk och kurser i Ärkeängelhealing hos Solen i Jorden.

Andra delar som bidrar i mitt arbete är min nyfikenhet och att jag ständigt fördjupar min kunskap kring vårt hjärta och hur vi kan nå vår intuition och visdom samt vår hjärna och hur vi kan nå det undermedvetna. Andlighet och en växande förståelse för energi och de delar av världen vi inte kan se eller ta på utgör en allt större del av min kunskapsbas. Meditation är ett viktigt verktyg som jag använder för att utveckla mig själv men också i sessioner med klienter.

Varmt välkomna!

Behandlingar

 • Individuell Samtalsterapi
 • Healing (Energi & Ärkeängelhealing)
 • Samtal & Healing i kombination
 • Relations- & Parterapi

Kontakt

Marie Ljungsten

Ayurvedisk massageterapeut & hälsorådgivare

Jag heter Marie Ljungsten och är utbildad ayurvedisk massageterapeut och hälsorådgivare på Ayurveda akademin i Stockholm. Ayurveda är en av världens äldsta hälsovetenskaper och har praktiserats under flera tusen år. Kunskaperna baseras på naturen och dess rytmer och inom ayurveda har man ett holistiskt synsätt för att förstå oss själva och vår omgivning som en helhet, vilket kändes helt rätt för mig.

Behandlingar

Ayurvedisk hälsorådgivning

 • Vid en ayurvedisk hälsorådgivning används pulsläsning för att upptäcka eventuella obalanser i kroppen.
  Din hälsa påverkas enligt ayurveda av tex kost, motion, årstid, boendemiljö, arbetsmiljö, relationer, tankar och känslor.
  Hälsoråden anpassas efter dina behov och kan omfatta kost, dagliga rutiner, livsstilsförändringar, yoga/ motion, köksråd, andningsövningar och örter/kosttillskott.
  Då jag har en pågående certifiering till hälsorådgivare erbjuder jag just nu ett rabatterat pris.
  60 min samtal och pulsläsning 400 kr (ord pris 800 kr).

 

Massage behandlingar

Ayurvedisk massage är att skapa balans med ett ökat lugn i kropp och sinne. Genom mjuka svepande rörelser med varm ekologisk sesamolja, kan massagen lösa upp spänningar i kroppen, förbättra cirkulationen, balansera nervsystemet, stärka huden, frigöra slaggprodukter och genom djup avslappning stötta kroppens egna förmåga till läkning och vitalitet.

 

 

 • Abhyanga oljemassage (helkropp) 60-90 min
  Kroppen masseras systematiskt med lätt tryck, och lugna, svepande rörelser med varm ekologisk sesamolja.
  Behandlingen balanserar nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter.
  Abhyanga är speciellt välgörande under hösten och vintern och vid vataobalanser.
 • Vishesh oljemassage (helkropp) 60 min
  Vishesh är en djupgående massage, då man använder mer tryck än i abhyanga, det ökade trycket stimulerar bindväv och muskulatur. Löser upp djupt liggande spänningar, balanserar nervsystemet och stimulerar cirkulationen och frigör slaggprodukter. Avslappnande och skön för den som känner sig tung I kroppen.
 • Marma(punkter) 60 min
  Marma är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig och där punkterna även är i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och slaggprodukter sätter sig i dessa punkter och under behandling stimuleras dessa punkter med mycket subtil beröring med speciellt utvalda eteriska oljor.
  Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.
  En marma behandling börjas med en kort pulsdiagnos för att bestämma vilka oljor och punkter som ska behandlas.
 • Shiroabhyanga ( huvud, ansikte, nacke, skuldror) 25 min
  Behandlingen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Den löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk, värk i nacke och skuldror. Klarheten i sinnet ökar.

  Kombinationsbehandlingar

 • Abhyanga + Marma 90-100 min
  Beh.6 Vishesh + Marma 90-100 min
 
 • Garshan torrmassage + valfri oljemassage 90 min
 

Garshan är en torrmasssage där man använder råsidenvantar och ges i kombination med en oljemassage. Den renar lymfsystemet, ökar förbränning i fettvävnaden, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen, samt motverkar celluliter och trötthet.
Garshan är utmärkt Behandling vid kapha obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlas i kroppen. Ges med fördel under våren.

Kontakt

JEANETTE PERSSON

Bodyworker, Reiki Healer & Tantraterapeut

Jag heter Jeanette och jag är utbildad tantra terapeut, tantramassör, klassisk massör, livscoach och healer. Jag erbjuder tantramassage, healingmassage, samt healing sessioner i Trosa.

Livet skall levas och uppleves genom kroppen och ju mer närvarande vi är i kroppen, ju mer kan vi njuta av livet och av oss själva. Och för att bli närvarande i kroppen behöver vi känna vår kropp och stilla vårt sinne.

Behandlingar

 • Tantramassage  120 min  –  2200kr
 • Healingmassage av rygg, nacke och axlar  45 min  –  650kr
 • Healing & Bodywork inkl samtal/coaching  90min  –  990kr

Kontakt

helene bergström

Massageterapeut, Personlig tränare & Djupvågsbehandlare

 • Massage
 • Djupvågsbehandling

Kontakt