fbpx

Marie Ljungsten

Ayurvedisk massageterapeut & hälsorådgivare

Jag heter Marie Ljungsten och är utbildad ayurvedisk massageterapeut och hälsorådgivare på Ayurveda akademin i Stockholm. Ayurveda är en av världens äldsta hälsovetenskaper och har praktiserats under flera tusen år. Kunskaperna baseras på naturen och dess rytmer och inom ayurveda har man ett holistiskt synsätt för att förstå oss själva och vår omgivning som en helhet, vilket kändes helt rätt för mig

Behandlingar

Ayurvedisk hälsorådgivning

  • Vid en ayurvedisk hälsorådgivning används pulsläsning för att upptäcka eventuella obalanser i kroppen.
  • Din hälsa påverkas enligt ayurveda av tex kost, motion, årstid, boendemiljö, arbetsmiljö, relationer, tankar och känslor.
  • Hälsoråden anpassas efter dina behov och kan omfatta kost, dagliga rutiner, livsstilsförändringar, yoga/ motion, köksråd, andningsövningar och örter/kosttillskott.

Massage behandlingar

Ayurvedisk massage är att skapa balans med ett ökat lugn i kropp och sinne. Genom mjuka svepande rörelser med varm ekologisk sesamolja, kan massagen lösa upp spänningar i kroppen, förbättra cirkulationen, balansera nervsystemet, stärka huden, frigöra slaggprodukter och genom djup avslappning stötta kroppens egna förmåga till läkning och vitalitet.

Abhyanga oljemassage (helkropp) 60-90 min

Kroppen masseras systematiskt med lätt tryck, och lugna, svepande rörelser med varm ekologisk sesamolja.
Behandlingen balanserar nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter.
Abhyanga är speciellt välgörande under hösten och vintern och vid vataobalanser.

Vishesh oljemassage (helkropp) 60 min

Vishesh är en djupgående massage, då man använder mer tryck än i abhyanga, det ökade trycket stimulerar bindväv och muskulatur. Löser upp djupt liggande spänningar, balanserar nervsystemet och stimulerar cirkulationen och frigör slaggprodukter. Avslappnande och skön för den som känner sig tung I kroppen.

Marma(punkter) 60 min

Marma är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig och där punkterna även är i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och slaggprodukter sätter sig i dessa punkter och under behandling stimuleras dessa punkter med mycket subtil beröring med speciellt utvalda eteriska oljor.
Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.
En marma behandling börjas med en kort pulsdiagnos för att bestämma vilka oljor och punkter som ska behandlas.

Shiroabhyanga ( huvud, ansikte, nacke, skuldror) 25 min

Behandlingen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Den löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk, värk i nacke och skuldror. Klarheten i sinnet ökar.

Kombinationsbehandlingar

Abhyanga + Marma 90-100 min

Beh.6 Vishesh + Marma 90-100 min

Garshan torrmassage + valfri oljemassage 90 min

Garshan är en torrmasssage där man använder råsidenvantar och ges i kombination med en oljemassage. Den renar lymfsystemet, ökar förbränning i fettvävnaden, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen, samt motverkar celluliter och trötthet.
Garshan är utmärkt Behandling vid kapha obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlas i kroppen. Ges med fördel under våren.

Kontaktuppgifter: