fbpx

Kurser

KURSUTBUD

GRAVIDYOGAKURS

Kurs i Kundalniyoga och förlossningsförberedelse för gravida
 
Kursstart: torsdag 29 augusti 2024
Omfattning: 8 torsdagar
Datum: 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 & 17/10
Tid: 16-17:25
Lärare: Lilleba Ankers
Plats: Trosa Hot Yoga och Online via Zoom
Pris: 1.800kr
Anmälan: köp kursen här på hemsidan eller mejla oss på info@trosahotyoga.se
 
Kundaliniyoga är en mjuk yogaform som passar alla; stela som viga, nybörjare som vana yogautövare. Kundaliniyoga och förlossningsförberedelse för gravida är en 8 veckors kurs som är anpassad för dig som är gravid. Du kan börja redan från första graviditetsveckan och kan fortsätta ända till vecka 41+ och du har glädje av gravidyoga oavsett om du planerar att föda vaginalt eller med kejsarsnitt.
Unna dig en stund med dig själv och ditt ofödda barn. Med yogans tekniker ökar du din fysiska och mentala uthållighet. De fysiska ställningarna är enkla, du gör dem tillsammans med andningsövningar och det är hela tiden en växelverkan mellan aktivitet och vila. Även i vilan fokuserar du på andningen. Det fysiska yogapasset avslutas med en guidad meditation.
Vi kopplar samman yogatekniker med förberedelse för förlossningen och tiden med ett nyfött barn. Varje gång tar vi upp ett tema kring graviditet och förlossning. Det kan vara stress, bäckenbotten, förlossningsprocessen, amning/flaskmatning eller annat som dyker upp i gruppen.  Om du vill stannar du sedan kvar för en frågestund med mig eller bara en stunds samvaro med andra som är på samma plats i livet som du själv.
 
Lilleba Anckers                                                                                                                                          
Lilleba är leg.barnmorska med drygt 25 års erfarenhet av mödravård, förlossning och eftervård och har arbetat med akupunktur i samband med graviditet och förlossning sedan 1984 samt utövat yoga sedan 2016. Är utbildad kundaliniyogalärare och gravidyogalärare med certifikat från KRI.
 
”Att stötta en blivande mamma i sin tilltro på sig själv och sin kropp är bland det viktigaste som finns. Att stötta blivande föräldrar är en fredsgärning.”
 

” Gravid-yoga med Lilleba var otroligt stärkande under min graviditet, både fysiskt och mentalt. Det var också en helt fantastisk förberedelse för förlossningen tack vare många bra övningar i rörlighet, andningsteknik och uthållighet. Jag kan med säkerhet säga att min graviditet och förlossning inte hade varit samma vackra, trygga och positiva upplevelser utan yogan med Lilleba” ~ Saga Sjösten

”Gick på gravidyogakursen under min andra graviditet. Har längtat efter en kurs som kombinerar gravidyoga med kundaliniyoga. En perfekt kombo som utmanar och lugnar ner precis vad jag som gravid önskar öva på. En bra förberedelse för kropp och knopp ©

Siri

Barnen är vår framtid – Trygga föräldrar ger tryggare barn
 
Max 10 deltagare per kurs.
 
Salen är uppvärmd till ca 25-26°
 
Varmt välkomna med anmälan!

SENIORYOGA

6 fredagar  kl 12-13

Den här kursen är speciellt tänkt för dig som är senior och vill lära dig grunderna i yoga. Ingen är för gammal eller för stel för att yoga, det är precis därför vi behöver yoga.

Vi kommer utföra rörelser och övningar sittande på stol eller stående på golvet (om du vill med stöd). Läraren anpassar övningarna och takten till gruppen och ni deltagare anpassar i sin tur till er själva och dagsformen.

Genom olika fysiska rörelser, andningsövningar och avslappningstekniker så hjälper vi kroppen mot balans och harmoni både fysiskt, mentalt och själsligt.

Hur kan yoga hjälpa/vara bra för mig?

 • Yogan hjälper oss att slappna av så att vi lättare kan släppa på spänningar
 • Vi stärker musklerna i kroppen och förbättrar därigenom både andning, hållning och balans
 • Vi sänker stressnivåerna och ökar våra må bra-hormoner som får oss att må bättre, bli mer motiverade och känna oss lugnare generellt
 • Sömnen och matsmältningen brukar förbättras
 • Kan reducera oro, ångest och depression
 • Kan bidra till en ökad närvaro i stunden och trygghet/styrka i den egna kroppen

Varmt välkommen med och se vad yogan kan göra för dig och din hälsa!

Nästa kursstart är: hösten 2024

Tid: kl 12:00-13:00

6 tillfällen: 

Pris för hela kursen: 1.000 kr

Pris för ett tillfälle: 200kr

Vid missat tillfälle går det bra att använda klippet på en annan av våra öppna klasser.

Läraren heter: Carina Berglund

Carina och vi hälsar dig varmt välkommen med!

Seniorkurs: Styrka & Balans

En kurs i Styrka, Balans, Rörlighet och Fallprevention för Seniorer inspirerad av Österländsk Martial Art
Kursstart: 21 auguasti 2024
Omfattning: 6 tillfällen om vardera 75 min
Lokal: Trosa Hot Yoga
Instruktör: Mats Olofsson
Kurstillfällen: 21/8, 28/8, 4/9, 11/9, 18/9 & 25/9
Tid: Onsdagar kl 13:00 – 14:15
 
En kurs i styrka och balans på 6 tillfällen. 
 
Kursbeskrivning
Svårighetsgrad: Medel – Du kan röra dig obehindrat ta dig ned och upp från golv, ev med hjälp av en stol. Klara av lätt gymnastik med aktiviteter med lite styrkeutmaningar och pulsutmaningar. 
 

Utrustning: Vanliga träningskläder, gärna barfota

Kursen är speciellt fokuserad på att bygga styrka, öka rörlighet, förbättra balans och förhindra fallolyckor. Vi övar på att hämta kraft från golvet för att bygga stabilitet i kroppen. Korsvisa rörelser med händerna stimulerar din kognitiva förmåga. Efter några träningstillfällen utvecklar du kraft och explosivitet som kan överraska.

Genom att delta i kursen kommer du att:

• Stärka dina muskler och förbättra din uthållighet. 

• Öka kraft och locka fram explosivitet.

• Öka din rörlighet i höfter och leder.

• Förbättra din balans och koordination genom specifika balansövningar.

• Lära dig tekniker och övningar för att förebygga fall och öka din säkerhet i vardagen.

Alla övningar utförs med glimten i ögat och glada skratt, vilket bidrar till en positiv och upplyftande atmosfär. Efter träningen tar vi en kopp te och umgås.

Pris för hela kursen: 1000 kr

Pris för ett tillfälle: 200 kr

Diplom utdelas efter genomförd kurs.

Anmäl dig genom att klicka på knappen nedan.

 Varmt välkomna!

STRESSREDUCERANDE YOGA

6 tisdagar kl 16-17:30

Den här kursen grundar sig i den Traumaanpassade yogan (TAY). 
TAY är en yogaform speciellt utformad för ett känsligare nervsystem till följd av höga stressnivåer. Här yogar du tryggt med beprövade metoder som grundas på forskningsbaserade interventioner och som rekommenderas av framstående institut runt om i världen gällande yoga som komplementär behandling. 
 
Yoga påverkar både kropp och sinne på många olika sätt, och framför allt påverkas vårt nervsystem. I den här kursen får du verktyg som kan fungera lindrande mot tex ångest, sömnproblematik, stress, utmattning, depression mm. 
 
Vad skiljer denna yogaform från andra?
Dessa klasser innehåller en specifik kombination av fysiska dynamiska sekvenser och andningsövningar samt avslappningstekniker som effektivt reducerar stress och reglerar nervsystemet. Programmen är speciellt anpassade för den unika neurobiologi som kan uppstå under längre och/eller intensivare perioder med (traumatisk) stress.
Programmen är gynnsamma för alla oavsett tillstånd men fungerar extra bra om du upplever mycket stress och inre oro.
 
Viktigt! Yoga ersätter aldrig professionell hjälp eller medicinering men kan fungera väldigt bra som stöd tillsammans med andra terapier.
 
Nästa kursstart är: september 2024
 
Pris: 2.200kr 
Medlemmar, pensionärer och sjukskrivna (med begränsade ekonomiska möjligheter) har 10% rabatt på kursen. Mejla oss för rabattkod.
 
Anmälan skickas till info@trosahotyoga.se och är bindande efter garanterad plats och full betalning. Du kan redan nu köpa kursen på hemsidan för att garantera din plats.
Vid missat tillfälle har du möjlighet att gå på någon av våra öppna klasser.
 
Läraren heter Dinah Lennevald och är utbildad inom Traumaanpassad yoga.
 
Varmt välkommen med anmälan!

FÖDA UTAN RÄDSLA (FUR)

1 tillfälle á 4 timmar
 
Att föda barn är en naturlig och kraftfull process som väcker starka känslor, både positiva och negativa. Jag heter Carolina Jareno håller i förlossningsförberedande kurser på Trosa Hot Yoga då och då. Jag jobbar enligt Föda utan rädslas metod som handlar om hur det är möjligt att föda i trygghet och att med hjälp av fysiologin aktivera kroppens otroliga inneboende förmåga att föda. Genom att arbeta fokuserat med stöd av din partner eller stödperson går det att skapa en trygg och stärkande förlossningsupplevelse.

Kursen varvar teori med praktiska övningar där kärnan är Föda utan rädslas fyra grundverktyg: andning, avspänning, rösten och tankens kraft. Metoden grundar sig på fördjupad kunskap om stressfysiologi, andningsfysiologi, lugn och ro-systemet samt den vetenskapliga evidens som finns kring betydelsen av stöd.

En viktig del i metoden är att det inte är rädslan i sig som hindrar denna förmåga som finns inuti dig utan de reaktioner i kroppen som rädslan utlöser. Målet är inte att inte känna rädsla, som är en normal känsla, utan hur du kan möta och hantera den.

 
Jag tror att något av det mest kraftfulla vi kan göra för ett barns framtida liv är att ge det en så trygg födsel som möjligt.
 

Under kursen får du lära dig:

 • Teorin bakom föda utan rädsla-metoden
 • Praktisk träning och genomgång av de fyra Föda utan rädsla-verktygen
 • Kunskap och praktisk träning i hur man ger stöd och hur ni tillsammans hanterar värkarna
 • Hur du får fram din förmåga att föda.  Vilka hinder finns, vad hjälper dig?
 • Era olika roller under förlossningen, och hur ni kan lindra stress och smärta tillsammans.

 

Nästa tillfälle är: hösten 2024

 • Söndag  kl 12:30-16:30
 • Söndag  kl 12:30-16:30
 

Minst 2 par per kurstillfälle.

Pris: 1900kr/par

Varmt välkomna med!