fbpx

Kurser

KURSUTBUD

Alla våra kurser är på 6 tillfällen, förutom Nybörjarkursen som är på 4 tillfällen.

 

NYBÖRJARKURS I YOGA

4 söndagar 12:30-14:00

Då och då håller vi en kortare Nybörjarkurs i yoga där ni får lära er om yogan i allmänhet och våra yogaformer i synnerhet. Vi går igenom grunderna inom yogan (både lite teori och filosofi men mest praktik).

Kursen omfattar 3 tillfällen under 3 veckor och förbereder dig för att sen kunna välja och gå på de klasser som passar dig bäst just nu i livet och i vårt schema. 

Kom och se vad yogan kan göra för dig och din hälsa!
 
Tid:  4 söndagar i följd kl 12:30-14:00

Nästa kurs startar:  när vi fått in minst 6 st anmälningar. 
Pris: 990kr
I mån av plats går det bra att delta på enstaka tillfällen för 290kr/klass.
 
Varmt välkomna med anmälan!

GRAVIDYOGA

6 tillfälllen

En yogakurs anpassad till den gravida mamman med avslappnings- och andningsövningar samt anpassade asanas (positioner) utformade för att minska graviditetsbesvär, släppa på spänningar, stärka din kropp och göra den smidigare och redo för förlossning och första tiden med bebis. Du gör all yoga utifrån dina egna förutsättningar och dagsform. Det spelar ingen roll om du är helt ny eller om du yogat tidigare. Vi hjälper dig att hitta rörelser och övningar som kan lindra tex onda fogar, trötta ryggar och stumma ben. Kanske kommer du bara för att få en stunds vila, en paus från allt annat och fokusera på miraklet som växer inne i dig.  Gravidyoga är en paus i vardagen tillsammans med din bebis i magen.

Passar under hela graviditeten (vecka 10-42).

Nästa kurs startar: när vi fått in minst 6 st anmälningar. 

Pris: 1600kr (för 6 tillfällen)

MAMMA & BEBISYOGA

6 tillfällen

Välkomna till en mysig stund för dig och din bebis på yogamattan. En väldigt tillåtande yogaklass där allt är tillåtet; blöjbyten, amningspaus, bebisskrik och gos. Vi stärker och mjukar upp, lyssnar och känner in. Inga måsten eller borden, vi anpassar klassen till dagens behov och hur alla mår. Du bjuds in att kontakta och åter bekanta dig med kroppen, de djupa andetagen, bäckenbotten, bålen och din nya familjemedlem. Vi mjukar upp trötta ryggar och axlar och avlutar med en (lång) avslappning tillsammans med din bebis (om hen tillåter). Allt anpassat till dagsformen både på mammorna och bebisarna. Bebisarna är i åldrarna 7 veckor till ca 8 månader. Det beror lite på mammorna och bebisarna. Rådfråga gärna md oss om ni känner er osäkra om detta kan vara något för dig och din bebis.

Nästa kurs startar: när vi fått in tillräckligt många anmälningar

Pris: 1600kr (för 6 tillfällen)

BARNYOGA

6 lördagar

Barnyoga 4-6 år – kl 13-13:45
Barnyoga 6-9 år – kl 14:00-14:45

6 onsdagar
Barnyoga 9-12 år – kl 15:30-16:15

Yoga är ett fantastiskt verktyg för att skapa inre ro, öka sin självkännedom, självkänsla såväl som  koncentrationsförmågan och kroppskännedomen. Vi övar oss i samarbete, tillit, acceptans, medveten närvaro och att känna in sin kropp. Detta gör vi bland annat genom att uppmärksamma det viktiga andetaget, göra anpassade yogaposer, paryoga, yogasagor och olika avslappningsövningar.

Stress upptäcks idag i unga åldrar och att då tidigt få verktyg som både identifierar och minskar oro och stress ökar barnens självmedvetenhet och välbefinnande. Två av yogans mest tydliga budskap är “Du duger precis som du är” och “Respektera och ta väl hand om dina två hem; din kropp och vår planet”. Genom yogan vill vi hjälpa barnen bli mer medvetna och stärka sin egen intuition och egenvärde. Vårt mål är att alla ska känna sig trygga och delaktiga och dessutom respektera och vilja ta väl hand om sig själv, sina kompisar, kroppen och vår miljö. 🙂

Detta är en kurs på 6 gånger som man anmäler sig till genom att maila oss: info@trosahotyoga.se.

Nästa kurs startar:  när vi har fått in tillräckligt många intresseanmälningar. 

Pris: 1250 kr/kurs (6 tillfällen)

Inga förkunskaper krävs för kursen. 

Drop-in i mån av plats (160kr/gång)

Varmt välkomna med anmälan!

STRESSREDUCERANDE YOGA

6 tisdagar kl 16-17:30

Den här kursen grundar sig i den Traumaanpassade yogan (TAY). 
TAY är en yogaform speciellt utformad för ett känsligare nervsystem till följd av höga stressnivåer. Här yogar du tryggt med beprövade metoder som grundas på forskningsbaserade interventioner och som rekommenderas av framstående institut runt om i världen gällande yoga som komplementär behandling. 
 
Yoga påverkar både kropp och sinne på många olika sätt, och framför allt påverkas vårt nervsystem. I den här kursen får du verktyg som kan fungera lindrande mot tex ångest, sömnproblematik, stress, utmattning, depression mm. 
 
Vad skiljer denna yogaform från andra?
Dessa klasser innehåller en specifik kombination av fysiska dynamiska sekvenser och andningsövningar samt avslappningstekniker som effektivt reducerar stress och reglerar nervsystemet. Programmen är speciellt anpassade för den unika neurobiologi som kan uppstå under längre och/eller intensivare perioder med (traumatisk) stress.
Programmen är gynnsamma för alla oavsett tillstånd men fungerar extra bra om du upplever mycket stress och inre oro.
 
Viktigt! Yoga ersätter aldrig professionell hjälp eller medicinering men kan fungera väldigt bra som stöd tillsammans med andra terapier.
 
Nästa kursstart är:  tisdag 12 september
 
Pris: 1600kr 
Medlemmar, pensionärer och sjukskrivna (med begränsade ekonomiska möjligheter) har 20% rabatt på kursen. Mejla oss för rabattkod.
 
Anmälan skickas till info@trosahotyoga.se och är bindande efter garanterad plats och full betalning. Du kan redan nu köpa kursen på hemsidan för att garantera din plats.
Vid missat tillfälle har du möjlighet att gå på någon av våra öppna klasser.
 
Läraren heter Dinah Lennevald och är utbildad inom Traumaanpassad yoga.
 
Varmt välkommen med anmälan!

Intresseänmälan

Om du är intresserad av någon av kurserna ovan, fyll i formuläret nedan och skicka till oss.