fbpx

Kurser

KURSUTBUD

NYBÖRJARKURS I YOGA

3 söndagar 16-17:15

Då och då håller vi en kortare Nybörjarkurs i yoga där ni får lära er om yogan i allmänhet och våra yogaformer i synnerhet. Vi går igenom grunderna inom yogan (både lite teori och filosofi men mest praktik).

Kursen omfattar 3 tillfällen under 3 veckor och förbereder dig för att sen kunna välja och gå på de klasser som passar dig bäst just nu i livet och i vårt schema. 

Första tillfället kommer ni få prova på några av våra allra lugnaste yogaformer; Terapeutisk yoga, Yinyoga & Restorative yoga

Andra tillfället kommer ni få testa Mjukyoga, Morgonyoga, Vinyasa, Flow yoga och vi har mer fokus på flöde. 

Tredje och sista tillfället kommer vi höja temperaturen och testa en av våra mest populära och varmaste yogaform; Hot Yang och då är det fokus på mer statisk träning.

Kom och se vad yogan kan göra för dig och din hälsa!
 
Tid:  3 söndagar i följd kl 16-17:15

Nästa kurs startar: söndagen 30 januari 2022 (+ söndagarna 6/2 & 13/2)
 
Pris: 690kr för 3 klasser 
 
Varmt välkomna med anmälan!

GRAVIDYOGA

6 torsdagar 16-17:30

En yogakurs anpassad till den gravida mamman med avslappnings- och andningsövningar samt anpassade asanas (positioner) utformade för att minska gravitetsbesvär, släppa på spänningar, stärka din kropp och göra den smidigare och redo för förlossning och första tiden med bebis. Du gör all yoga utifrån dina egna förutsättningar och dagsform. Det spelar ingen roll om du är helt ny eller om du yogat tidigare. Vi hjälper dig att hitta rörelser och övningar som kan lindra tex onda fogar, trötta ryggar och stumma ben. Kanske kommer du bara för att få en stunds vila, en paus från allt annat och fokusera på miraklet som växer inne i dig.  Gravidyoga är en paus i vardagen tillsammans med din bebis i magen.

Passar under hela graviditeten (vecka 10-42).

Höstens kurs startar: torsdag 30 september 2021

Vårens kurs startar: torsdagen 3 mars 2022

Pris: 1150kr (för 6 tillfällen)

MAMMA & BEBISYOGA

6 torsdagar 12:00-13:15

Välkomna till en mysig stund för dig och din bebis på yogamattan. En väldigt tillåtande yogaklass där allt är tillåtet; blöjbyten, amningspaus, bebisskrik och gos. Vi stärker och mjukar upp, lyssnar och känner in. Inga måsten eller borden, vi anpassar klassen till dagens behov och hur alla mår. Du bjuds in att kontakta och åter bekanta dig med kroppen, de djupa andetagen, bäckenbotten, bålen och din nya familjemedlem. Vi mjukar upp trötta ryggar och axlar och avlutar med en (lång) avslappning tillsammans med din bebis (om hen tillåter). Allt anpassat till dagsformen både på mammorna och bebisarna. Bebisarna är i åldrarna 7 veckor till ca 8 månader. Det beror lite på mammorna och bebisarna. Rådfråga gärna md oss om ni känner er osäkra om detta kan vara något för dig och din bebis.

Höstens kurs startar: torsdagen 30 september 2021

Vårens kurs startar: torsdagen 3 mars 2022

Pris: 1150kr (för 6 tillfällen)

BARNYOGA

6 lördagar
Barnyoga 4-6 år – kl 14-14:30
Barnyoga 6-9 år – kl 15:00-15:45

6 onsdagar
Barnyoga 9-12 år – kl 15:30-16:15

Yoga är ett fantastiskt verktyg för att skapa inre ro, öka sin självkännedom, självkänsla såväl som  koncentrationsförmågan och kroppskännedomen. Vi övar oss i samarbete, tillit, acceptans, medveten närvaro och att känna in sin kropp. Detta gör vi bland annat genom att uppmärksamma det viktiga andetaget, göra anpassade yogaposer, paryoga, yogasagor och olika avslappningsövningar.

Stress upptäcks idag i unga åldrar och att då tidigt få verktyg som både identifierar och minskar oro och stress ökar barnens självmedvetenhet och välbefinnande. Två av yogans mest tydliga budskap är “Du duger precis som du är” och “Respektera och ta väl hand om dina två hem; din kropp och vår planet”. Genom yogan vill vi hjälpa barnen bli mer medvetna och stärka sin egen intuition och egenvärde. Vårt mål är att alla ska känna sig trygga och delaktiga och dessutom respektera och vilja ta väl hand om sig själv, sina kompisar, kroppen och vår miljö. 🙂

Detta är en kurs på 6 gånger som man anmäler sig till genom att maila oss, info@trosahotyoga.se.

Höstens kurs för 4-6 år & 6-9 år startade: lördagen 2 oktober 2021

Höstens första kurs för 9-12 år startade: onsdagen 29 september 2021

Den andra kursen för 9-12 år startar: onsdagen den 10 november 2021

Vårens datum är inte satta ännu, men om ni är intresserade så hör gärna av er med intresseanmälan redan nu. Nästa kursstart blir när vi har fått in tillräckligt många anmälningar till respektive kurs.

Pris: 950 kr/kurs (inkl 6 tillfällen)

Inga förkunskaper krävs för kursen. 

Drop-in i mån av plats (160kr/gång)

Varmt välkomna med anmälan!