fbpx

Varför yoga?

Varför yogar vi nu igen..?

Nedan följer några av yogans många fördelar:

  1. Mer vitalitet, energi och bättre hälsa. Träningen frigör din naturliga energi och tar fram kroppens naturliga läkningsförmåga. Träningen skapar balans så att din kropp kan återställas, vitaliseras och läkas.
  2. Bättre styrka. Träningen stärker muskulaturen och tar tex fram din naturliga hållning och andning.
  3. Mental klarhet, fokus och inre lugn. Få verktyg att läka och hitta din riktning och fokus i ditt liv med hjälp av övningar, förståelse och kunskap att ta med in i vardagen både på och av yogamattan.
  4. Bättre sömn. Träna sinnet i att bli mer avslappnat och upplev en förbättrad sömnkvalité. Sömnen är viktig för att kropp och sinne ska kunna återhämtas, repareras och läkas.
  5. Bättre relationer. Yogan gör dig mer avslappnad, närvarande och medveten. Det blir lättare att vara sitt naturliga autentiska jag, när vi kan se oss själva och våra mönster lite utifrån. Vi kan släppa på rädslor och tvivel och lita mer på vår magkänsla och intuition. Relationerna till andra och till dig själv förbättras och blir mer naturliga och avspända.
  6. Ökad flexibilitet. Träningen släpper på spänningar i kroppen och gör dig mer mjuk och flexibel, både fysiskt och mentalt, vilket i sin tur minskar smärta och problem med bla rygg, höfter, knän, axlar m.m.

 

SPECIFIKT FÖR HOT YANG (Bikram yoga-serien)

Hot Yang är en serie med 26 olika poser som vi gör i samma ordning varje gång. Första halvan av klassen utför vi stående och andra hälften liggandes eller sittandes på golvet. Varje position är designad att hjälpa kroppen, nervsystemet, körtlar och inre organ på ett effektivt sätt. Värmen gör att cirkulationen ökar och funktionen av bla immunsystemet förbättras.Enligt MayoClinic.com och the American College of Sports Medicine Yoga minskar det även stressrelaterade symptom, hjälper till att balansera blodtryck och kan även förbättra kroniska tillstånd som depression och sömnproblem.

Den stående serien

Den stående serien är en kardiovaskulär sekvens av övningar som hjälper dig att bygga styrka, stabilitet, balans och uthållighet genom olika positioner. Positionerna hålls från 10 sekunder till en minut. Stående positionerna öppnar höftområdet och förbättrar cirkulationen i hela kroppen. Dessa poser är även bra för ischias och tex artros.

Golv serien

Andra hälften av klassen som utförs på golvet stärker framför allt övre delen av kroppen, ryggraden och bålen. Ryggstärkande delen kan hjälpa till att frigöra spänningar, behandla ländryggsproblem, knäskador samt förbättra hållningen. Serien gör nacken och ryggraden mer flexibel vilket kan leda till förbättrad funktion av centrala nervsystemet, matsmältningen, reproduktionsorganen och skolios.