fbpx

NY KURS: Stressreducerande yoga Hösten 2023

KURS: Stressreducerande yoga

6 tisdagar kl 16:00-17:30

Kursstart: 12 september

 

Anmäl er genom att skicka ett mejl till info@trosahotyoga.se och skriv ’Stressreducerande Yoga’ i ämnesraden. 

Den här kursen grundar sig i den Traumaanpassade yogan (TAY).
TAY är en yogaform speciellt utformad för ett känsligare nervsystem till följd av höga stressnivåer. Här yogar du tryggt med beprövade metoder som grundas på forskningsbaserade interventioner som rekommenderas av framstående institut gällande yoga som komplementär behandling. Denna yogaform (TAY) används tex på anstalter, SIS-boenden, jourhem för utsatta och inom rättspsyk.
 
Yoga påverkar hela kroppen, inklusive vårt nervsystem och i den här kursen får du verktyg som kan fungera lindrande mot tex ångest, sömnproblematik, stress, utmattning, depression mm.
 
Vad skiljer denna yogaform från andra?
Dessa klasser innehåller en specifik kombination av fysiska dynamiska sekvenser och andningsövningar samt avslappningstekniker som effektivt reducerar stress och reglerar nervsystemet. Programmen är speciellt anpassade för den unika neurobiologi som kan uppstå under längre och/eller intensivare perioder med mycket (traumatisk) stress.
Programmen är gynnsamma för alla oavsett tillstånd men fungerar extra bra om du upplever mycket stress och inre oro, eller sömnproblematik. Vi kommer att gå igenom en viss del teori i början av vissa klasser för att lättare kunna öka vår kroppsmedvetenhet och kunskap kring kroppen, känslo- och nervsystemsreglering. Du får med dig verktyg som du kan använda dig av i din vardag för att både öka och sänka energinivån/aktiveringen i kroppen.
 
Vad innehåller kursen?
– Teori & praktik
– Verktyg & tekniker för att jobba med och hantera symptom på stress och trauma
– Hur nervsystemet och kroppen fungerar
– Hur vi kan släppa stagnationer och frigöra energin och bli mer fria och närvarande i oss själva, i våra relationer och i världen generellt.
 
Viktigt! Yoga ersätter aldrig annan behandling eller medicinering men kan fungera väldigt bra som stöd tillsammans med andra terapier.
 
6 tisdagar i följd, ca 90 min per tillfälle.
 
Nästa kursstart är: tisdag 12 september
 
Pris: 1600kr 
Medlemmar och sjukskrivna har 20% rabatt på kursen.
 
Anmälan skickas till info@trosahotyoga.se och är bindande efter garanterad plats och full betalning. 
Vid missat tillfälle sparas ett klipp och du har möjlighet att gå på någon av våra öppna klasser.
 
Läraren heter Dinah Lennevald och är utbildad inom Traumaanpassad yoga (TAY) med Josefin Wikström (Prison yoga Project m.m)
 
Varmt välkommen med anmälan!
 
Begränsat antal platser.