WORKSHOP: CHAKRABALANSERING

SÖNDAG 24/10   kl 12-14:30

 
 

Workshop: Chakrabalansering

 

Välkomna till en workshop med fokus på att balansera våra sju största Chakran i kroppen!
Vi förbereder dessa färgsprakande Chakran för pånyttfödelse i harmoni med naturen. Vi sår från som kommer att växa sig starkare för varje gång du yogar och mediterar. På det viset bygger du upp, reparerar och balanserar hela dig. Detta gör vi genom andningsövningar, krior, mantran, meditationer, ljud, vibrationer och mjuka inkännande rörelser.
Tänk dig att du är ett träd. Du kommunicerar genom rötterna med andra träd, och genom dina meridianer (energikanalerna) strömmar en massa energier som på vissa ställen samlas som i små nystan. Dessa nystan kallas Chakran.
 
Vi har många energinystan/chakran i kroppen och vi fokuserar denna dag på de sju största som går längs ryggraden hela vägen från svanskotan och bäckenbotten upp till kronan och toppen av huvudet. För att må bra behöver vi ha våra chakran i balans och harmoni; förutsättningar för vår Kundalinienergi att stiga uppåt längs ryggraden och öppna upp oss mot det gudomliga, mot vår egen storhet, mot helheten, mot vårt egna uppvaknande.
Vi kommer öva oss i att känna våra Chakran, lyssna och upplev hur vi sammanlänkar och flätar ihop dem. Vi kommer frigöra och aktivera varje chakra för att till slut känna hur det blir till ett fritt flöde genom hela ryggraden och upp i kronan. 
 
Klassen avslutas med en meditation och djupavslappning så att allt får integreras så att kropp, sinne och själ kan helas och läkas.
 
Kom och njut av 2,5 timmes magi för hela dig!
 
Lärare är: Susanne Emilsson och Micke Kolthoff.
Susanne är utbildad och certifierad Kundaliniyogalärare sen 2013 och Micke är utbildad Mediyogaterapeut och utbildad inom klangskåls- & ljudterapi.
 
Anmäl dig genom att köpa biljett online eller av oss i receptionen.
 
Pris: 350kr (250kr för Årsmedlemmar)
 
Varmt välkomna!
 

 

Mikael Kolthoff

Micke bor i Trosa och undervisar i MediYoga, meditation, Pranayama samt håller i Sound Healing med klangskålar och gongar hos oss på Trosa Hot Yoga.

Efter 27 år som proffesionell sångare i Operakören på Kungliga Operan fick jag en neurologisk diagnos och hittade Mediyoga och meditation som ett verktyg att hantera allt vad det innebär. Yogan och Meditationen har förändrat mitt liv på många plan, bara att träna sig att andas långt och djupt kan direkt förändra ditt mående. När jag kände de stora förändringar det gav ville jag fördjupa mig och hjälpa andra på samma sätt som jag blivit hjälpt, och det ledde till en utbildning till lärare/terapeut i Mediyoga. Jag har fördjupat mig i Stress/utmattning och olika andningstekniker som också är så helande och läkande. Jag använder mig av ett flertal olika meditationstekniker och har gått kurser för bl.a Joe Dispenza.
Jag har också utbildat mig i klangskålsterapi där jag använder Tibetanska Klangskålars läkande vibrationer under mina pass under vilan och kan ge Klangmassage och Klangmeditationer. Använder också Gong för läkning och avslappning. Jag känner en oerhört stor tacksamhet när jag kan hjälpa andra att må bättre och hitta hem i kroppen. Det bästa med Mediyoga är att alla kan göra den, går lika bra att utföras sittandes på stol. Är det rörelser du inte är bekväm med så anpassar vi dem till det som känns bra för dig i stunden.

Susanne Emilsson

Susanne bor i Järna och undervisar i Kundaliniyoga, Yinyoga och Hot Yang på Trosa Hot Yoga.

Jag har praktiserat yoga i ca 20 års tid och är Internationellt certifierad Kundaliniyogalärare sedan 2013.
Jag bor i Järna och arbetar i Nyköping med behandling för människor som har alkohol- och/eller drogproblem. För mig började allt med att jag behövde göra en helomvändning i livet 1992 då jag själv var fast i ett beroende. Jag fick hjälp och blev nyfiken på vad andlighet är. Jag provade många olika traditioner och fann till slut yogan. Jag uppskattar alla olika stilar inom yogan och valde att utbilda mig inom Kundaliniyogan efter att ha haft en stark upplevelse på en av Ölands stränder. Vi yogade och mediterade med mantrasång i soluppgången. Så vackert och fridfullt. Efteråt kände jag mig närvarande, levande och vibrerande i varje cell. Jag älskar att få vara en del i att förmedla yogans kraftfulla tekniker och se människor möta sig själva och växa. Yogan hjälper mig att hålla balansen i livet. Jag blir helt enkelt gladare och snällare när jag yogar. Som ett stort leende i hjärtat.

Sat Nam

Susanne