FEEL THE VIBES – GONG YOGA & MEDITATION med Mattias Sundman

FREDAGEN 29 OKTOBER 2021  kl 17:00-18:30

Sista fredagen i oktober gästas vi av Mattias Sundman. Mattias är utbildad Gongmästare och MEM Gong-yogalärare på sitt egna företag ”Feel the Vibes” – Gong, Yoga & Meditation”. Detta pass kommer han hålla tillsammans med vår egna Klang- & Gongguru Micke Kolthoff.

Passet börjar med lugn och inkännande yoga för att du ska få släppa på lite spänningar innan det är dags för klangskålarna och gongarna. Du kommer då ligga i en skön savasana position på din yogamatta ev med en filt och ögonkudde över dig. Ljuden och vibrationerna kommer att försätta dig i ett skönt tillstånd någonstans mellan sömn och vakenhet. I detta tillstånd börjar kroppen reparera och återhämta sig.

Gongen och klangskålarnas vibrationer hittar djupt in i din kropp och hjälper till att lösa upp spänningar och stagnationer så att flödena i kroppen stimuleras och förbättras. Mattias och Micke kommer även gå runt och ge dig en närmare upplevelse av både klangskålar och Gong.

Efter gongen och klangskålarna tystnat kommer det vara en stund av tystnad för att integrera energierna och låta allt landa. Därefter går de runt med vindspel för att bryta tystnaden och du får även en närmare upplevelse av de subtila speldos-liknande ljuden.

Passet avslutas med enklare sträckövningar för att därefter komma tillbaka till verkligheten igen.

Varmt välkomna med till en härlig upplevelse!

Mattias Sundman & Micke Kolthoff


Om Mattias:

Mattias kom i kontakt med yogan år 2000 och yogan har sedan dess alltid varit ett sätt för Mattias att slappna av och få stillhet i både kropp och själ. Gongen upplevde Mattias första gången som en fördjupning av Savasana, och ville senare inte missa Gongavslappningspassen som erbjöds på yogafestivalerna.

Mattias blev senare visad bilder av Shervin Boloorian på hur celler och cancerceller påverkas av ljud (forskning från 80-talet av Fabien Maman). Det påstods att vissa ljud fick cancerceller att upplösas. Detta sådde ett frö hos Mattias, som några år senare to beslutet att börja sin ljudresa med att börja spela Gong. Mattias har nu spelat Gong sedan 2015 och spelar regelbundet i hela Stockholm och även på olika event och yogafestivaler runt om i Sverige.

Mattias når du på:

Mail: mattias@feelthevibes.se

www.feelthevibes.se


Om Micke:

bor i Trosa och undervisar i MediYoga, meditation, Pranayama samt håller i Sound Healing med klangskåls- och gongbad regelbundet hos oss på Trosa Hot yoga.

Efter 27 år som proffesionell sångare i Operakören på Kungliga Operan fick jag en neurologisk diagnos och hittade Mediyoga och meditation som ett verktyg att hantera allt vad det innebär. Yogan och Meditationen har förändrat mitt liv på många plan, bara att träna sig att andas långt och djupt kan direkt förändra ditt mående. När jag kände de stora förändringar det gav ville jag fördjupa mig och hjälpa andra på samma sätt som jag blivit hjälpt, och det ledde till en utbildning till lärare/terapeut i Mediyoga. Jag har fördjupat mig i Stress/utmattning och olika andningstekniker som också är så helande och läkande. Jag använder mig av ett flertal olika meditationstekniker och har gått kurser för bl.a Joe Dispenza.
Jag har också utbildat mig i klangskålsterapi där jag använder Tibetanska Klangskålars läkande vibrationer under mina pass under vilan och kan ge Klangmassage och Klangmeditationer. Använder också Gong för läkning och avslappning. Jag känner en oerhört stor tacksamhet när jag kan hjälpa andra att må bättre och hitta hem i kroppen.

Micke når du på:

mikaelkolthoff@gmail.com