fbpx

Yoga retreat i Toscana våren 2022!

Vi hade två helt magiska veckor på olivgården Alberelli i oktober 2018! Sen blev det ett uppehåll på ett par år pga att vi fick en dotter oktober 2019 och sen kom Corona-pandemin som känt satte hela världen på paus.

Men nästa vår planerar vi att åka tillbaka till denna magiska plats som vi förälskade oss i och gärna vill dela med oss av till er. På Toscanas kust ligger ett gammalt italienskt kloster högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet, Elba, Capraia, Gorgona och till och med Korsika vid klart väder. På gården bor idag familjen Filucchi som lever där i tre generationer. Tillsammans driver de den biodynamiska olivgården Alberelli. De odlar alla tänkbara grönsaker och frukter på gården och är mer eller mindre självförsörjande.

Denna gång blir det två retreats på 5 dagar styck. Båda kommer innehålla 2-3 yogaklasser per dag (Morgonyoga/Terapeutisk yoga, Vinyasa Flow, Yinyoga och/eller Kundalini) samt möjlighet till dagliga meditationer och workshops. Förutom yogan och meditationen som ligger som grund för båda retreatsen så kommer de ha lite olika teman:

Retreat 1:  –  slutet på april 2022  (fokus: yoga, läkning, din personliga utveckling & resa)

Retreat 2:  –  början av maj 2022  (fokus: yoga, mat & vin)

Mer detaljerad info om vad de olika temana innebär kommer närmare. Men maila gärna oss med frågor och önskemål.
Redan nu tar vi emot intresseanmälningar till båda två!

 

Olivgården heter Alberelli Farmhouse och är en Agriturismogård och ligger längs den Etruskiska kusten utanför Livorno i Toscana. Familjen Filucchi består av Sara, Nicola och deras två barn Isola och Leone, och Saras föräldrar Cristiana och Giacomo.

 

Alla måltider kommer vara vegetariska och tillagas av familjen enligt klassiska toscanska recept. Vi får njuta av säsongens ekologiska och närodlande råvaror och självfallet gårdens egna Extra Virgin olivolja.

Det finns en yogashala på gården där vi kommer börja varje dag med någon form av morgonyoga, och avsluta varje eftermiddag med en lugnare yogaklass. Vissa dagar strax innan lunch kommer det finnas möjlighet att delta på en mer dynamisk yogaklass, tex Vinyasa Flow för de som vill. Vi kommer även erbjuda ledda meditationer, posture clinics och workshops.

Läs gärna mer om denna fantastiska plats på deras egna hemsida:
www.alberelli.com

Pris: kommer inom kort

Inkluderat i priset:

Fyra nätters boende (del i dubbelrum) på Alberelli Farmhouse
Helpension; frukost, lunch och middag
2-3 yogaklasser/dag
Dagliga meditationspass
Workshops och posture clinics
Olivoljeprovning
Fri Wi-fi & tillgång till hela gården och alla dess faciliteter.

Extra tillval:

Transfer till och från Pisa flygplats som ligger ca 30-35 min från Alberelli Farmhouse, (€35/pers tur & retur) .
Matlagningskurs på gården med Sara och Letizia
Vinprovning på gården med viner från närliggande gårdar.
Massage & Healing med Ciara
Övriga utflykter & picnics till närliggande byar.
Guidad örtplockarvandring med Cristiana (Saras mamma)

Flyg ingår ej.
Förslag på direktflyg till Pisa: Ryan Air från Skavsta (Nyköping) ca 800kr t/r, Norwegian från Arlanda ca 1900kr t/r. Annars kan man även flyga med KLM eller Lufthansa men då med en mellanlandning i Amsterdam eller München.
Anmälningsavgiften är 2000kr (ej återbetalningsbar) och betalas till BG 5590-3942 (THY AB) senast sju dagar efter bokningen är gjord för att garantera en plats.

Max 14 deltagare/retreat.
Anmäl er genom att maila till info@trosahotyoga.se

Varmt välkomna med frågor och anmälan!

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vi ordnar även helger, dagar och retreats i Trosa eller andra delar av Sverige utifrån önskemål.

Varmt välkomna att höra av er!

Dinah & Carl